Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
  Asiakasnäkymä
  Stadin ammatti- ja aikuisopisto
  Uppdaterad 02.07.2024

  Anniskelupassikoulutus ja -testi (Stadin AO)

  Suorittamalla anniskelupassitestin hyväksytysti saat virallisen toistaiseksi voimassa olevan anniskelupassin, jolla voit osoittaa hallitsevasi alkoholilainsäädännön.
  Organisationssätt
  Läsnäoloa vaativa palvelu,
  Ryhmäohjaus
  Målgrupp
  Perus tai 2. asteen koulutus puuttuu,
  Avoimille työmarkkinoille suuntaava,
  Kouluttautumisesta kiinnostunut,
  Pitkittynyt työttömyys,
  Passi- ja korttikoulutukset
  Tjänstens språk
  suomi
  Kostnader
  Tjänsteavgift 110.00€

  Koulutuksen ja testin yhteishinta on 110 €. Hinta sisältää koulutuksen, materiaalin, testin ja todistuksen sekä arvonlisäveron 24 %. Koulutus on maksuton työttömälle Helsingin Työllisyyspalvelujen työnhakijalle sekä Helsingin kaupungilla työkokeilussa tai palkkatukityössä olevalle. 

  Työttömänä Helsingin Työllisyyspalvelujen työnhakijana, ilmoita ennen koulutuksen aloitusta asiantuntijallesi osallistumisesta. 

  Kohderyhmä

  Tarvitset anniskelupassia, jos työskentelet anniskelupaikan vastaavana hoitajana tai sijaisena ja osaamisesi perustuu työkokemukseen. Anniskelupassin suoritettuasi parannat mahdollisuuksiasi saada töitä esimerkiksi ravintolasta, kahvilasta tai kaupasta. Koulutus kestää 6 tuntia ja koulutuspäivän lopussa on testi, jonka voi suorittaa joko suomeksi tai englanniksi. Anniskelupassi on maksuton Helsingin Työllisyyspalveluiden asiakkaille.

  Deltagarens hemkommun
  Hemkommun spelar ingen roll
  Åldersgrupp
  För alla människor i arbetsför ålder

  Osallistuminen

  Koulutukseen ilmoittaudutaan Wilman koulutuskalenterista.

  Fördelarna med deltagande:

  Tarvitset anniskelupassia, jos työskentelet anniskelupaikan vastaavana hoitajana tai sijaisena ja osaamisesi perustuu työkokemukseen. Koulutuksella voit täydentää ammattitaitoasi ja osaamistasi. Anniskelupassin suoritettuasi parannat mahdollisuuksiasi saada töitä esimerkiksi ravintolasta, kahvilasta tai kaupasta.

  Toteutustapa

  Organisationssätt

  Koulutuksessa perehdytään alkoholijuomien anniskelua koskeviin säännöksiin ja ohjeisiin. Anniskelupassitestin kysymykset perustuvat Valviran Alkoholijuomien anniskelu -materiaaliin, johon voit tutustua ennen koulutusta. Voit myös testata taitojasi Harjoittele.fi -palvelussa ennen koetta (Huom. palvelu on maksullinen). Englanniksi voit harjoitella Trainify.fi. Koulutus kestää yhden päivän (6 h), jossa sinua valmennetaan anniskelupassitestiä varten. Anniskelupassin saaminen edellyttää anniskelupassitestin hyväksyttyä suorittamista. Anniskelupassitestin osa-alueet ovat anniskelutoiminta, alkoholijuomien markkinointi ravintolassa, valvonta ja seuraamukset. Valviran ohjeen mukaan oppilaitosten on laadittava vähintään 30 kysymyksen testi, jonka voi katsoa suoritetuksi, kun oikeita vastauksia on vähintään 80 %. 

  Missä ja milloin

  Prinsessantie 2, 00820 Helsinki (Stadin AO, Prinsessantien toimipaikka)

  Palvelun kieli
  finska
  Ytterligare information
  Koulutusta koskevat kysymykset ja tiedustelut: stadinao.tyollisyyskoulutukset@hel.fi