Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hyppää pääsisältöön
  Asiakasnäkymä
  Stadin ammatti- ja aikuisopisto
  Päivitetty 13.06.2024

  Anniskelupassitesti (Stadin AO)

  Suorittamalla anniskelupassitestin hyväksytysti saat virallisen toistaiseksi voimassa olevan anniskelupassin, jolla voit osoittaa hallitsevasi alkoholilainsäädännön.
  Tarvitset anniskelupassia, jos työskentelet anniskelupaikan vastaavana hoitajana.
  Palvelun toteutustapa
  Läsnäoloa vaativa palvelu
  Kohderyhmä
  Avoimille työmarkkinoille suuntaava,
  Kouluttautumisesta kiinnostunut,
  Pitkittynyt työttömyys,
  Perus tai 2. asteen koulutus puuttuu,
  Osaamisen kehittäminen
  Palvelun kieli
  suomi
  ,
  englanti
  Maksullisuus
  Palvelun hinta 40.00€

  Testin hinta on 40 €. Hinta sisältää testin, todistuksen ja arvonlisäveron 24 %. Kun läpäiset testin, saat todistuksen. Testi on maksuton työttömälle Helsingin Työllisyyspalvelujen työnhakijalle sekä Helsingin kaupungilla työkokeilussa tai palkkatukityössä olevalle.

  Työttömänä Helsingin Työllisyyspalvelujen työnhakijana, ilmoita ennen testin aloitusta asiantuntijallesi osallistumisesta. 

  Kohderyhmä

  Tarvitset anniskelupassia, jos työskentelet anniskelupaikan vastaavana hoitajana tai sijaisena ja osaamisesi perustuu työkokemukseen. Anniskelupassin suoritettuasi parannat mahdollisuuksiasi saada töitä esimerkiksi ravintolasta, kahvilasta tai kaupasta. Testin voi suorittaa joko suomeksi tai englanniksi.

  Osallistujan kotikunta
  Kotikunnalla ei merkitystä
  Ikäryhmät
  Kaikille työikäisille

  Osallistuminen

  Testiin ilmoittaudutaan Wilman koulutuskalenterista.

  Osallistumisen edellytykset:

  Työttömänä Helsingin Työllisyyspalvelujen työnhakijana, ilmoita ennen testin aloitusta asiantuntijallesi osallistumisesta.

  Ota testiin mukaan voimassa oleva kuvallinen henkilöllisyystodistus.

  Osallistumisen hyödyt:

  Tarvitset anniskelupassia, jos työskentelet anniskelupaikan vastaavana hoitajana tai sijaisena ja osaamisesi perustuu työkokemukseen. Anniskelupassin suoritettuasi parannat mahdollisuuksiasi saada töitä esimerkiksi ravintolasta, kahvilasta tai kaupasta. 

  Toteutustapa

  Toteutustapa

  Jos osallistut vain anniskelupassitestiin, tutustu materiaaleihin ennen koetta. Anniskelupassin saaminen edellyttää anniskelupassitestin hyväksyttyä suorittamista. Anniskelupassitestin kysymykset perustuvat Valviran Alkoholijuomien anniskelu -materiaaliin. Anniskelupassitestin osa-alueet ovat anniskelutoiminta, alkoholijuomien markkinointi ravintolassa, valvonta ja seuraamukset. Voit myös testata taitojasi Harjoittele.fi -palvelussa ennen koetta (Huom. palvelu on maksullinen). Englanniksi voit harjoitella Trainify.fi. Valviran ohjeen mukaan, oppilaitosten on laadittava vähintään 30 kysymyksen testi, jonka voi katsoa suoritetuksi kun oikeita vastauksia on vähintään 80 %.

  Missä ja milloin

  Prinsessantie 2, 00820 Helsinki (Stadin AO, Prinsessantien toimipaikka)

  Palvelun kieli
  suomi,
  englanti
  Lisätiedot:
  Testiä koskevat kysymykset ja tiedustelut: stadinao.tyollisyyskoulutukset@hel.fi