Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hyppää pääsisältöön

Käyttökatko 21.10.

Huomio! Palvelumanuaalia päivitetään maanantaina 21.10. n. klo 7-10, jolloin palvelu ei ole käytettävissä. Sisällöntuottaja: Tallennathan keskeneräiset työt. Tallentamattomat muutokset katoavat päivityksen aikana.

    Asiakasnäkymä
    ELY-keskus
    Päivitetty 09.10.2024

    Muut asiantuntija-arviot (Palvelu on päättynyt 3.9.2024)

    Muu asiantuntija-arvioinnin avulla voit saada tietoa, miten pärjäisit suunnitellussa työssä tai koulutuksessa. Palvelua tarjotaan harkinnanvaraisesti.
    Palvelun toteutustapa
    Läsnäoloa vaativa palvelu
    Kohderyhmä
    Pitkittynyt työttömyys,
    Työ- ja toimintakyvyn haasteita,
    Työ- ja toimintakyvyn kartoittaminen
    Palvelun kieli
    suomi
    ,
    englanti
    ,
    ruotsi
    Maksullisuus
    Ei maksua

    Palvelun saavutettavuus

    Mahdollisuus asioida viittomakielellä
    Mahdollisuus tulkkauspalveluun

    Kohderyhmä

    Muut asiantuntija-arviot soveltuvat työnhakijalle, jonka työllistymisen ja jatkopolun suunnittelun tueksi tarvitaan ulkopuolisen asiantuntijan tekemää arviota esimerkiksi osaamiseen, ammattitaitoon tai työkykyyn liittyen.

    Osallistujan kotikunta
    Kotikunnalla ei merkitystä
    Ikäryhmät
    Kaikille työikäisille

    Osallistuminen

    Työllisyyspalveluiden asiantuntija ohjaa sinut tarvittaessa muu asiantuntija-arvioon.

    Osallistumisen edellytykset:

    Palvelua voidaan tarjota työnhakijalle, jolla on mahdollisuus sitoutua palveluun ja motivaatiota selvittää ulkopuolisen asiantuntijan kanssa työllistymis- tai opiskelumahdollisuuksia.

    Palvelua ei ole tarkoitettu perusterveydentilan kartoittamiseen eikä vamman tai sairauden diagnosointiin. 

    Osallistumisen hyödyt:

    Palvelulla pyritään edistämään työllistymistä ja selvittämään osaamisalueita sekä voimavaroja. Saat yksilöllistä ja täydentävää tietoa mahdollisuuksistasi työllistyä tai kouluttautua ammattiin. 

    Annat suostumuksen tietojenvaihtoon työllisyyspalveluiden ja palveluntuottajan välille allekirjoittamalla palvelulähetteen. 

    Toteutustapa

    Toteutustapa

    Jos työllisyyspalveluiden asiantuntija arvioi sinun hyötyvän ulkopuolisen asiantuntijan arviosta, hän tekee sinulle lähetteen.

    Palvelu sisältää asiantuntija-arvioinnin, jonka voi tehdä esimerkiksi neuropsykologi, erikoislääkäri, fysioterapeutti tai opinto-ohjaaja. Arviointi suoritetaan palveluntuottajan tiloissa 1-2 tapaamiskerran aikana.

    Palvelun päättyessä palveluntuottaja toimittaa sinulle ja työllisyyspalveluiden asiantuntijalle lausunnon, joka vastaa lähetteessä esitettyihin kysymyksiin. Lausunnossa arvioidaan esimerkiksi millaisia työtehtäviä sinulle suositellaan jatkossa.