Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hyppää pääsisältöön
  Asiakasnäkymä
  ELY-keskus
  Päivitetty 02.07.2024

  Aikuisten työhönvalmennus HUOM. Ei uusia osallistujia 17.6.2024 jälkeen.

  Yksilöllinen työhönvalmennus vähintään 30-vuotiaille työttömille ja ei-työttömille asiakkaille. Sisältöä voidaan räätälöidä tilaamalla erityissisältöinä 1) ammatinvalinnanohjausta tai 2) osaamispasseja. Palvelun kesto on aloituskuukausi + 5kk
  Palvelun toteutustapa
  Hybridipalvelu (yhdistelmä etä- ja lähitoteutusta),
  Yksilöohjaus
  Kohderyhmä
  Korkeasti koulutettu,
  Perus tai 2. asteen koulutus puuttuu,
  Avoimille työmarkkinoille suuntaava,
  Kotoutumisajan ylittänyt,
  Kouluttautumisesta kiinnostunut,
  Pitkittynyt työttömyys,
  Ulkomailla suoritettu koulutus,
  Yrittäjyydestä kiinnostunut,
  Työnhakutaidot,
  Urasuunnittelu ja ammatinvalinta,
  Valmennukset ja yrittäjyyskoulutukset
  Palvelun kieli
  suomi
  ,
  ruotsi
  ,
  englanti
  ,
  viittomakieli suomi
  Maksullisuus
  Ei maksua

  Palvelun saavutettavuus

  Edellyttää digitaitoja
  Mahdollisuus asioida viittomakielellä
  Mahdollisuus lainata palvelussa tarvittavia työvälineitä

  Kohderyhmä

  Palvelu on tarkoitettu sinulle, jos olet työllisyyden kuntakokeilujen tai TE-toimiston vähintään 30-vuotias työnhakija-asiakas. Sinun ei tarvitse olla työtön osallistuaksesi palveluun. Lievät terveydelliset haasteet eivät estä palveluun osallistumista, mutta työkykyä tulee olla vähintään osa-aikatyöhön tai työkokeiluun. Sinun tulee pystyä kommunikoimaan avustavasti suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

  Osallistujan kotikunta
  Kotikunnalla ei merkitystä
  Ikäryhmät

  Osallistuminen

  Palveluun on jatkuva ilmoittautuminen. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan valmennukseen, täytä hakeutumislomake ja vastuuasiantuntijasi on sinuun yhteydessä valmennukseen osallistumisesta.

  Osallistumisen edellytykset:

  Valmennukseen osallistumiseen tarvitset digitaitojen alkeisosaamisen, toimivan tietokoneen ja Internet-yhteyden. Jos sinulla ei ole omaa tietokonetta, on tarvittaessa mahdollista saada tietokone lainaan palveluntuottajalta.

  Valmennukseen voi osallistua suomen, ruotsin tai englannin kielellä. Sinulla tulee olla riittävä kielitaito, joka tarkoittaa, että pystyt keskustelemaan valmentajan kanssa ilman tulkkia tai avustajaa. Valmennusta voidaan järjestää myös viittomakielellä.

  Sinulla tulee olla työkykyä vähintään osa-aikatyöhön tai työkokeiluun. Lievät terveydelliset haasteet eivät estä palveluun osallistumista.

  Osallistumisen hyödyt:

  Työhönvalmennus on henkilökohtaista tarpeiden ja tilanteen mukaan räätälöityä ohjauspalvelua. Valmennus sopii sinulle, jos tarvitset tukea työpaikan tai koulupaikan etsimiseen ja siihen hakeutumiseen, työsuhteen solmimiseen tai sen vakiinnuttamiseen. Se sopii sinulle myös, jos harkitset alanvaihtoa tai suunnittelet yrittäjyyttä. Valmennuksen aikana saat tietoa eri työ- ja koulutusvaihtoehdoista sekä tukea oman osaamisen kartoittamiseen. Tavoitteena on, että työllistyt, aloitat opinnot tai menet työkokeiluun palvelun tukemana.

  Toteutustapa

  Toteutustapa

  Kyseessä on yksilöllinen työhönvalmennus 30-vuotta täyttäneille työnhakija-asiakkaille. Palvelun sisältöä on mahdollista räätälöidä yksilölliseksi tilaamalla erityissisältöinä:

  1) ammatinvalinnanohjausta 

  2) osaamispasseja

  Nämä voivat sisältyä palveluun joko asiantuntijan tilaamana tai voitte palvelun aikana sopia niistä yhdessä palveluntuottajan ja vastuuasiantuntijan kesken. Voit suorittaa yhden osaamispassin palvelun aikana. Asiantuntijasi voi tilata osaamispassin todellisen tarpeen mukaisesti, jos tarvitset sitä työllistyäksesi (esimerkiksi rakennusalalla työskentelevältä puuttuu työturvallisuuskortti). Osaamispassi voidaan järjestää seuraavien joukosta:

  • hygieniapassi
  •  anniskelupassi
  • työturvallisuuskortti.

  Voit sopia valmennuksen tapaamisajankohdat yhdessä valmentajan kanssa. Tapaamiset voivat toteutua kasvokkain tai etänä. Palvelua toteutetaan seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Espoo, Vantaa, Lohja, Raasepori, Porvoo, Hyvinkää ja Järvenpää (kts. palveluntuottajien toimipaikkojen osoitteet).

  Ensimmäinen tapaaminen tulee järjestää viimeistään 7 arkipäivän kuluttua tilauksen aloituspäivästä. Aloituspäivä on aina aikaisintaan tilauspäivästä seuraava arkipäivä. Palvelun aloituskuukausi on se kalenterikuukausi, jolle aloituspäivä sijoittuu. Palvelu päättyy enimmäiskestoon, joka on aloituskuukausi + 5 kalenterikuukautta. Ammatinvalinnanohjaus on hyödyllinen esimerkiksi, jos olet kiinnostunut opinnoista, mutta tuleva ala on vielä epäselvä. Sinulle voidaan tuottaa ammatinvalinnanohjausta enintään kuusi tuntia koko palvelun aikana. Palveluun on jatkuva ilmoittautuminen.

  Lisätiedot:
  Palvelua tuottaa useampi palveluntuottaja useassa toimipisteessä. Palveluntuottaja voi vaihdella alueittain.