Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hyppää pääsisältöön
    Asiakasnäkymä
    Taitotalo
    Päivitetty 02.07.2024

    Hygieniapassikoulutus ja -testi (Taitotalo)

    Hygieniapassikoulutus ja -testi on tarkoitettu elintarvikkeiden parissa työskenteleville, jotka käsittelevät helposti pilaantuvia, pakkaamattomia elintarvikkeita. Koulutuksen jälkeen suoritetaan Ruokaviraston hygieniapassitesti.
    Palvelun toteutustapa
    Läsnäoloa vaativa palvelu
    Kohderyhmä
    Avoimille työmarkkinoille suuntaava,
    Passi- ja korttikoulutukset
    Palvelun kieli
    suomi
    Maksullisuus
    Palvelun hinta 100.00€

    Hinta sisältää 21% alvin. Voit osallistua toteutuspäivinä myös pelkkään testiin, jonka hinta on 45 €.

    Yksityishenkilön tulee esittää kuitti (sähköinen käy) osallistumismaksusta saapuessaan tilaisuuteen. Lasku tulee noin kaksi viikkoa ennen tilaisuuden alkua sähköpostiin.

    Kohderyhmä

    Hygieniapassikoulutus ja -testi on tarkoitettu elintarvikkeiden parissa työskenteleville, jotka käsittelevät helposti pilaantuvia, pakkaamattomia elintarvikkeita. 

    Osallistujan kotikunta
    Kotikunnalla ei merkitystä
    Ikäryhmät
    Kaikille työikäisille

    Osallistuminen

    Osallistumisen edellytykset:

    Testin voi suorittaa myös ruotsin tai englannin kielellä.

    Osallistumisen hyödyt:

    Hygieniapassikoulutus ja -testin suorittaminen edellytetään elintarvikkeiden parissa työskenteleville, jotka käsittelevät helposti pilaantuvia, pakkaamattomia elintarvikkeita. 

    Toteutustapa

    Toteutustapa

    Koulutus toteutetaan suomeksi yhden päivän mittaisena lähiopetuksena, jonka yhteydessä suoritetaan suomenkielinen hygieniapassitesti. Testin voi suorittaa myös ruotsin tai englannin kielellä. Ilmoita siitä etukäteen asiakaspalveluun. Koulutus ja testi perustuvat materiaaliin, joka löytyy Ruokaviraston kotisivuilta.

    Aikataulut:

    • Koulutus+testi klo 9.00–15.30
    • Pelkkä testi klo 14.15–15.30. Saavuthan paikalle vähintään 10 minuuttia ennen alkua (muista henkilöllisyystodistus). 

    Elintarvikehygieenisestä osaamisesta säädetään Euroopan Unionin yleisessä elintarvikehygienia-asetuksessa (852/2004/EU, liite I, osan A kohdan 4 alakohta e ja kohdan 5 alakohta d sekä liitteen II luvun 12 kohta 1), kansallisessa elintarvikelaissa (23/2006 muutoksineen) sekä Ruokaviraston määräyksessä hygieniaosaamisesta (1/2009).

     

    Koulutuksen ja testin aiheet

    • Perusteet mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta
    • Ruokamyrkytykset
    • Hygieeniset työskentelytavat
    • Henkilökohtainen hygienia
    • Puhtaanapito
    • Omavalvonta
    • Lainsäädäntö, viranomaiset

    Missä ja milloin

    Valimotie 8, 00380 Helsinki

    Helsingin Pitäjänmäelle on hyvät yhteydet julkisilla kulkuvälineillä, joita suosittelemme käyttämään. Jos tulet Pitäjänmäelle omalla autolla, varaa riittävästi aikaa. Alue on aamuisin ruuhkainen. Maksuttomia pysäköintipaikkoja (pääsy koodilla) on rajallisesti ja parkkiruutujen mitoitus on niukka. Taitotalo ei voi taata kaikille maksutonta pysäköintiä.
    Palvelun kieli
    suomi
    Lisätiedot:
    Koulutus toteutetaan suomeksi yhden päivän mittaisena lähiopetuksena, jonka yhteydessä suoritetaan suomenkielinen hygieniapassitesti. Testin voi suorittaa myös ruotsin tai englannin kielellä. Ilmoita siitä etukäteen asiakaspalveluun. Koulutus ja testi perustuvat materiaaliin, joka löytyy Ruokaviraston kotisivuilta.
    Voit osallistua toteutuspäivinä myös pelkkään testiin.

    Aikataulut:

    Koulutus+testi klo 9.00–15.30
    Pelkkä testi klo 14.15–15.30. Saavuthan paikalle vähintään 10 minuuttia ennen alkua (muista henkilöllisyystodistus).