Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hyppää pääsisältöön
  Asiakasnäkymä
  Kaikki kunnat
  Päivitetty 29.05.2024

  Ammatinvalinnan ja uraohjauksen psykologipalvelu

  Psykologin ohjausta ja tukea mm. uraan, ammatinvalintaan, elämäntilanteeseen, terveydentilaan, koulutukseen sekä jatkosuunnitelmiin liittyvissä valintatilanteissa ja haasteissa. Tavoitteena on tukea sinua tulevaisuuden ratkaisujesi tekemisessä.
  Palvelun toteutustapa
  Läsnäoloa vaativa palvelu,
  Etä- tai verkkopalvelu,
  Hybridipalvelu (yhdistelmä etä- ja lähitoteutusta),
  Yksilöohjaus
  Kohderyhmä
  Korkeasti koulutettu,
  Perus tai 2. asteen koulutus puuttuu,
  Avoimille työmarkkinoille suuntaava,
  Kotoutumisajalla oleva,
  Kotoutumisajan ylittänyt,
  Kouluttautumisesta kiinnostunut,
  Pitkittynyt työttömyys,
  Työ- ja toimintakyvyn haasteita,
  Ulkomailla suoritettu koulutus,
  Työnhaun tukeminen ja neuvonta,
  Työkykyä tukevat palvelut
  Palvelun kieli
  suomi
  ,
  ruotsi
  ,
  englanti
  Maksullisuus
  Ei maksua

  Palvelun saavutettavuus

  Mahdollisuus tulkkauspalveluun

  Kohderyhmä

  Palvelu on tarkoitettu sinulle, joka toivot tukea ja ohjausta oman tilanteesi tarkastelemiseksi. Voit hakeutua palveluun, jos haluat esimerkiksi selkeyttää omia vahvuuksiasi, voimavarojasi, kiinnostustasi tai ammatillisia toiveitasi tai jos kaipaat apua koulutusalan valintaan, työelämässä koettuihin haasteisiin tai mietit alanvaihtoa. Voit hakeutua ohjaukseen myös, jos terveys, elämäntilanne tai oppimisvaikeudet rajoittavat valintojasi. Palvelu on tarkoitettu kaikille työllisyyspalveluiden asiakkaille.

  Osallistujan kotikunta
  Kotikunnalla ei merkitystä
  Ikäryhmät
  Kaikille työikäisille

  Osallistuminen

  Kaikki työllisyyspalveluiden asiakkaat voivat saada ohjausta ensisijaisesti oman työllisyyspalvelunsa psykologeilta. Psykologipalveluun ohjautuminen tapahtuu oman vastuuasiantuntijasi kautta. Saat yhteyden omaan vastuuasiantuntijaasi esim. Oma asioinnin kautta.

  Osallistumisen edellytykset:

  Psykologipalveluun osallistumisen edellytyksenä on, että olet kiinnostunut osallistumaan palveluun pohtiaksesi tilannettasi yhdessä psykologin kanssa. 

  Osallistumisen hyödyt:

  Jatkosuunta ja urapolku selkeytyvät, tieto vaihtoehdoista lisääntyy, osaaminen tunnistetaan ja näin ollen mahdollisuudet myös työllistymiselle kasvavat.

  Toteutustapa

  Toteutustapa

  Psykologin ohjaus tarjoaa sinulle mahdollisuuden pysähtyä pohtimaan yhdessä psykologin kanssa omaa tilannettasi ja toiveitasi sekä saamaan uusia näkökulmia. Ohjauksen tavoitteena on tukea sinua tulevaisuutesi ratkaisujen tekemisessä.

   

  Psykologin ohjaus on luottamuksellista ja maksutonta palvelua. Ohjausta on saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja tulkin välityksellä. Asiakkaita palvellaan kasvokkain, puhelimitse ja videoyhteydellä.

   

  Yksittäinen ohjauskeskustelu kestää noin tunnin. Keskusteluja voi olla yhden tai useamman kerran. Ohjaukseen voi sisältyä myös tehtäviä, testejä ja työ- tai koulutuskokeiluun ohjaamista.

  Lisätiedot:
  Psykologipalvelua on saatavilla kaikissa työllisyyspalveluiden toimipisteissä.